Zákaznická podpora:info@laboka.cz

Día de Muertos

Květinová lebka je ikonickým symbolem Día de Muertos, spojujícím prvky života a smrti v harmonický celek. Při prvním pohledu na tento motiv může připadat děsivý, ale ve skutečnosti je to symbol radosti, oslav a respektu k životu i smrti.

V naší podzimní kolekci jsme se inspirovali a vytvořili limitovanou edici s motivem květinové lebky.

Lebka představuje smrt a pomíjivost lidského života. V mexické kultuře je smrt vnímána jako přirozená součást života, ne jako něco, čeho bychom se měli bát. Naopak, je považována za důvod k oslavě – symbolizuje přechod duše do dalšího stádia existence.

Květiny na lebce reprezentují život, krásu a naději. Jsou připomínkou toho, že i přes pomíjivost života můžeme v každém okamžiku najít krásu a radost. Kombinace lebky a květin je způsob, jak ukázat, že život a smrt nejsou protiklady, ale spíše dvě strany jedné mince.

Tyto motivy v sobě nesou hluboké poselství: život je krásný právě proto, že je dočasný. Naše náušnice s květinovou lebkou spojují tyto významy a připomínají nám, abychom si užívali každý okamžik, protože každý z nás jednou odejde, ale naše vzpomínky zůstanou.